یک مسوول بانک مرکزی اعلام کرد: ثبت سفارش برای واردات کالا از چهار کشور«هند»، «کره جنوبی»، «ترکیه» و «چین» از تاریخ ۱۰ بهمن ماه امسال صرفاً با روش بانکی و از طریق گشایش اعتبار اسنادی، برات و یا حواله امکان پذیر است.
یک کارشناس اقتصادی گفت: کاهش دستوری نرخ سود بانکی، باعث فرار سپرده از بانکها می شود، زیرا بانکها دیگر نمیتوانند بهره مورد انتظار سپرده گذاران را بپردازند.
تعداد کل کارتهای صادره شبکه بانکی کشور تا پایان مهرماه به بیش از ۳۷۷ میلیون کارت بانکی رسیده که بانک ملت با صدور بیش از ۶۱ میلیون و ۵۰۰ هزار کارت بیشترین سهم را دارد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده بیش از ۲۰ میلیارد دلار منابع ارزی خارج از نظام بانکی نگهداری میشود که به اقتصاد کشور صدمه میزند.
معاون سابق توسعه و نظارت شاپرک گفت: مهم ترین هدف بانک مرکزی از تک سیکل کردن تسویه ساتنا، پایا و سیستم تسویه وجوه در شاپرک، اصلاح نظام کارمزد در کشور است.
قائممقام بانک مرکزی با اشاره به جایگزینی تدریجی نظام نوین پرداخت الکترونیکی بهجای ابزارهای پرداخت سنتی نظیر اسکناس و مسکوک و انواع چک از چرخش نظام بانکی به سمت ارائه خدمات الکترونیک خبر داد.
در جهت سوء استفاده احتمالی از اطلاعات حساس کارت در مبادلات الکترونیکی بدون حضور کارت، بانک مرکزی از نیمه دوم بهمن ماه سال ۹۶، انجام تمام تراکنشهای مالی به جز پرداخت قبوض عمومی، در تمام مسیرهایی که به جای فیزیک کارت از اطلاعات آن استفاده میشود، را منوط به رمزنگاری مبدا تا مقصد تراکنش کرد.
یک مقام مسئول با بیان اینکه پرداخت سود نامتعارف به سپردههای بانکی تخلف است، گفت: بانک مرکزی باید سپردههای بالای ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیون تومان را هم تعیین تکلیف کند.
قربانی با اشاره به تامین مالی ۹۰ درصد اقتصاد کشور از سوی نظام بانکی، گفت:باید هماهنگی بین اجزای نظام مالی زیاد باشد، در غیراین صورت به اقتصاد صدمه وارد می شود.
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از طرح نمایندگان برای تفویض اختیار تخصیص اعتبار بانک به کارگروههای استانی، گفت: با تصویب این طرح ضربه دیگری به بدنه نحیف شبکه بانکی وارد میشود.
مشاور معاون فناوری های نوین بانک مرکزی گفت: اتفاقات جدیدی در حوزه بانکداری در حال رخ دادن است که غیرقابل اجتناب بوده و اگر بانکی آن را درک نکند به طور حتم حذف خواهد شد.